Online marketing

Facebook oldal kezelése
AdWords kampány


Nem elegendő, ha van egy nagyon jól megszerkesztett és karbantartott weboldalunk!

Fontos, hogy ne csak azokhoz jusson el a hírünk, akiknek esetleg épp aktuális a termékünk / szolgáltatásunk, hanem azokhoz is, akik most még nem érdeklődnek cégünk, termékeink, szolgáltatásaink iránt, viszont mikor aktuálissá válik az életükben, akkor elsőként mi jussunk eszükbe!

Ezt csak reklámokkal tudjuk elérni.

Napjainkban az egyik legnépszerűbb, leghatásosabb reklámfelület a Facebook, melynek nagy előnye mindamellett, hogy rengeteg ember elérhető a Facebook-on keresztül, hogy ingyenes; a másik pedig a Google, a hazánkban legnépszerűbb internetes keresőoldal. A Google találati oldalán megjelenő AdWords hirdetések az organikus találatokat megelőzve jelennek meg, vagyis, hatalmas forgalmat képesek generálni. 

Facebook


A közösségi oldalakon való részvétellel hazánkban több mint 5millió embert érhet el!

Ha úgy gondolja, vállalkozása igazán megérdemli, hogy több figyelmet kapjon, akkor ne csupán egy Facebook oldalt készítsen cégének és ne is csak egy weboldalt, hanem legyen jelen egyszerre több platformon! Ezzel hatalmas ismertséget szerezhet. (Ha az Ön célja más cégek megszólítása, akkor a LinkdeIn-en is.)

Az utóbbi pár évben magasan ível felfelé a szociális platformok népszerűsége. Kétségkívül, hazánkban a legnépszerűbb online közösségi színtér a Facebook, így legalább azon érdemes fent lenni a vállakozásoknak. Minél több plattformon képviselve van egy vállalkozás, annál könnyebben megtalálják az emberek és annál jobban bíznak benne. Éljen a lehetőséggel és tartsa a kapcsolatot minél több szintéren az érdeklődőkkel!

A közösségi oldalakon való részvétel az online marketing speciális formája: Facebook-on nem csak oldalt készíthet a vállakozásának, hanem PPC alapú fizetett hirdetéseket is megjeleníthet! Mi úgy véljük, weboldala egy jól felépített és karbantartott Facebook oldallal karöltve hatalmas ismertséget és bevételt hozhat. A tökéletes közösségi média kampány felépítéséhez időre és alaposan átgondolt stratégiára van szükség.

Miért nem elegendő csupán egy Facebook oldal a vállalkozásnak?

Mert a Facebook-on megjelenő céges oldalak végülis reklámnak vannak - amelyeken sok információ megosztható, de a bővebb tartalmakat a weboldalak tartalmazzák, azokon lehet vásárolni, foglalni, stb.... - A vásárlásokat / foglalásokat/ ajánlatokat / reklamációkat / űrlapokat / rendelés esetén a szállítási részleteket kezelni pedig nem lehet egy közösségi oldalon, csak egy professzionálisan megszerkesztett weboldalon.

Miért érdemes weboldalához egy Facebook oldalt is készíteni?

Mert a Facebook annyira népszerű hazánkban, hogy ez a közösségi felület bizonyult az egyik leghatásosabb marketingelemnek az utóbbi években és - egy vállalkozás tekintetében - tökéletes, sokakhoz eljuttatható, könnyen frissíthető, ingyenes reklámot jelent, ahol aktív, napi kapcsolatban lehet ügyfeleivel és a weboldalára irányíthatja őket.
Ha vállalkozása a honlap mellett a Facebook-on és a Youtube-on is elérhető, a Google előbbre helyezi a találati listában.

A közösségi média oldalain és a Youtube csatornáján hivatkozzon a weboldalára, hisz a cél elsősorban az, hogy az érdeklődők rátaláljanak az Ön oldalára, hiszen a Ön cégéről bővebb információkat a honlapjáról tudnak szerezni, illetve konverziót is ott tudnak végrehajtani (vásárlás, foglalás, feliratkozás,...).

A Facebook-on a vállalkozások, üzeleti oldalak jelenléte ma már teljesen természetes, viszont mivel a felhasználók a Facebook-on elsősorban nem azért vannak fenn, hogy vásároljanak, hanem hogy kikapcsolódjanak és kapcsolatban legyenek ismerőseikkel, így máshogyan is kell őket megszóltani, mint az egyéb online reklámozásra hivatott felületeken.  A Facebook-os reklámozásnak a sok előnye mellett az is megvan, hogy mindenki ad a barátai, ismerősei véleményére, így ha valaki like-olja, megosztja vagy kommentálja a facebook-os posztunkat vagy hirdetésünket, nagyobb az esélye annak, hogy az ő ismerősei is elolvassák, megnézik - és talán az felkelti ez érdeklődésüket, vagy legalábbis szépen lassan a logo és szlogen segítségével beépülünk a  tudatukba. (Kicsit durván hangzik, de a reklámnak többek közt ez is a célja.)


Miért jó jelen lenni a Facebook-on?

A Facebook-on az Ön vállalkozása kapcsolatba tud lépni, ill. kapcsolatban tud maradni a vevőkkel, érdeklődőkkel, reagálni is tud a kommentekre - márpedig ez a kétoldalú kommunikáció az egyik leghatásosabb módja a bizalom kiépítésének, mert így érzi a látogató, hogy ő tényleg számít, itt őt nem hagyják figyelmen kívül és így szívesen fog ide visszatérni. (Vigyázat, előfordulhat, hogy valami miatt cégünk negatív visszajelzést kap egy ilyen nyilvános oldalon - érdemes ezekre minél hamarabb reagálni, de mindenképp kulturáltan, szakszerűen és diplomatikusan, az okot meghatározva és a panaszosnak megoldást kínálva arra a problémára, ami miatt a negatív élménye volt cégünkkel kapcsolatban. Az oldal készítésekor amúgy érdemes beállítani az engedélyeket -pl. azért, nehogy valakik káromkodjanak az odalunkon.)

Ne feledje, ahhoz, hogy a keresőkben előkelő helyet foglaljon el az Ön weboldala, ahhoz  a technikai részeken kívül elengedhetetlen, hogy honlapját és közösségi oldalát is  rendszeresen frissítse,  a tartalmat jól szerkessze meg és minden lehetséges formában tartsa a kapcsolatot a vevőivel!  A cégről, termékekről, szolgáltatásokról, az akciókról írásban, fotókon, videóban folyamatosan tájékoztassa követőit!

Mindegyik felületen hivatkozzunk oldalunkra, oldalunkon pedig jelöljük, hogy a Facebook-on, a youtube-on, esetleg a Twitter-en stb.  is megtalálnak bennünket.

Ha úgy gondolja, cégének még mindig lehet több bevétele, álljon neki még ma egy minőségi Facebook oldal létrehozásának!

Hogy mitől lesz minőségi egy céges facebook oldal?
Ezeket tartalmazza, hogy a látogatók szívesen időzzenek az Ön oldalán:
A vállalkozás / üzlet neve, elérhetőségek (ugyanaz legyen feltűntetve, mint  a weboldalon)
Nyitvatartási idő
Térkép, megközelítési lehetőségek
Cégismertető - mivel foglalkozik, cégtörténet
Profilkép, borítókép - logoval és a cég szlogenjével, hogy beépüljön a köztudatba
Képek
Rövid és informatív video
A weboldaléval egyező menüpontok
Az oldal szempontjából releváns szöveg előállítása.

Ha inkább szakértőre bízná a munka ezen részét, forduljon hozzánk bizalommal!


 

AdWords

Vállakozása jelenjen meg a  Google első találati oldalán!
Hirdesse vállalkozását célzottan, és csak azok után fizessen, amit meg is néztek!

 

Nem elég, ha van egy jól működő weboldalunk! Népszerűsítenünk is kell!

Hirdesse vállalkozását az interneten, de úgy, hogy csak abban az esetben fizet a hirdetése után, ha azt a felhasználó meg is nézte!

Mivel hazánkban a Google-t szinte minden internetező használja, így hirdetése legbiztosabban akkor éri el célját, ha a Google AdWords rendszerét használja.

Az AdWordsben 2 fajta hirdetést készíthet:

  1. olyat, amely a Google találati eredményeinél jelenik meg - ha minden szakszerűen van elkészítve és beállítva, akkor a találati eredmények legelső oldalán lesz megtalálható, az organikus találatok felett vagy alatt. Hirdetése azoknak a felhasználóknak jelenik meg, akik épp az Ön által eladni kívánt termékre / szolgáltatásra keresnek rá a Google-ban.
  2. vagy pedig olyat, amely az Ön által meghatározott, hirdetésével és weboldalával releváns másik honlapon (az un. Display hálózaton) jelenik meg.(Itt nem csak szöveges hirdetéseket oszthat meg, hanem képet, videot is.)

Dönthet úgy is, hogy hirdetése mindkét helyen megjelenjen.

Az AdWords-ön van egy ún. Remarketing funkció, amit beállítva lehetőségünk van arra, hogykapcsolatban maradjunk azokkal, akik már jártak a weboldalunkon, de vásárlás / feliratkozás / stb. nélkül távoztak onnan. Ezekenek a felhasználóknak, miközben másik webhelyen böngésznek, az AdWords megjelenítheti a hirdetésünket, azokat a  termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket a honlapunkon már megtekintett - ezzel nagy mértékben ösztönözni lehet őket arra, hogy visszatérjenek az oldalunkra. A statisztika azt mutatja, hogy könnyebben lehet valakit visszacsalni az oldalunkra (mert már tudjuk, hogy mi érdekli őt, hisz a weboldalunkba épített kódok mutatják számunkra, hogy miket nézett meg) és vásárlásra bírni, mint első alkalommal odacsalogatni.

Az AdWords hirdetések olyan reklámok, amelyek megjelennek a felhasználóknak a beírt keresési kifejezések kapcsán, de a hirdetőnek fizetnie csak abban az esetben kell, ha a felhasználó rá is kattintott (nem úgy, mint egy újságnál például, ahol akkor is fizet a hirdető, ha az olvasó átlapozza a hirdetést).

Ha valaki rákattint egy ilyen hirdetésre, ez a hirdetés átviszi őt a hozzá rendelt weboldalra. Az AdWords hirdetési rendszer többek között azért nagyon jó, mert a hirdető maga határozhatja meg, hogy mennyit hajlandó fizetni egy megjelenésért és beállíthatja  a napi maximumot is, valamint a célcsoportot, hogy kiknek (pl. melyik korosztálynak, vagy az ország melyik területén,...), jelenjen meg a hirdetés,  illetve abszolút, precízen követheti (jelentéseket kérhet róla), hogy hirdetése hogyan teljesít - pl.: milyen keresési kifejezésekkel jutottak az oldalára, lett-e konverzió, stb...

Induló vállalkozások számára különösen ajánljuk a reklám ezen fajtáját, az AdWords rendszerét.

Az Adwords hirdetési kampány létrehozásakor és futtatásakor sok mindenre figyelnünk kell:
-a hirdetés szövegével kapcsolatban, hogy tömör, lényegre törő, a legfontosabb kulcsszavakat tartalmazó, a weboldallal releváns legyen
-be kell állítanunk, hogy mikor, hol, kiknek, és természetesen, hogy milyen keresési kifejezésekre jelenjen meg
-a kampányt napi szinten menedzselni, optimalizálni és tesztelni kell - és ha az Ön számára nem megfelelő a kattintási és konverziós ráta, akkor változtatni rajta (kulcsszavakon, megjelenésen, szövegen, …)

A cél az, hogy minél kevesebb költséggel minél nagyobb bevételre tegyen szert.

Az ilyen PPC alapú hirdetéseknél nem feltétlenül igaz, hogy minél többet költ hirdetésre, annál nagyobb siker várható, hisz egy szakszerűen, rengeteg szempontot figyelembe véve megszerkesztett hirdetés napi szinten a hirdetésre fordított összeg sokszorosát hozhatja.

Az AdWords  (és minden más PPC alapú) hirdetési rendszer egy nagyon összetett rendszer, melyet meg lehet tanulni, de ahhoz, hogy hatékonyan tudja kezelni, nagyon át kell tanulmányozni és a gyakorlat sem árt -ez pedig sok pénzbe, időbe és energiába kerül.

Ha úgy érzi, pár hirdetés miatt nem akar elmenni egy költséges, sok időt, energiát, tanulást igénylő tanfolyamra, bízza ránk  ezt a munkát!

A hirdetés munka-részét mi végezzük, de az Ön igényei, elképzelései alapján.